Thursday, 19 January 2012

GAMBAR bUdak-bUdaK UniveRsiTi UtARa MaLAYsiA

niE semua aku share picture2 mmbr2 aku kaat UUM...so just anda semua dpt mngenali muka2 kami...
picture yg pertama pict mok,syawal ngan naim....





ni yg sebelah kanan diambil pada tahun 2010...masa ni semester satu....so ramai yg nek bas UNIC....
yang ni picturer aku masa semester satu...
hah...anak JOHOR nie...hehe
AKU NIE....EMPUNYA BLOG....HAHA MOHMAD ALI



yang ni nama nya faRoQ..budak klate...
                                                                            FAROQI JOHANI


AKHMAL HAFIZZ
yang ni atas nie nama nyer AKHmaL hAfiz...budak iPoh..ni mmber yg biasa gak la aku gaduh...sampai x menegur...tp hidup bermember kan...ada ok ada x...haha

HANZALAH ARHAM (HANz)
ni lak nama nyer hanz...hanzalah arham...mmber aku paling rapat...sbb satu course study,satu DPP,satu Daerah dan satu MalaYsia...hehe

HAFIZ

AZHARI (LEDANG)

AJIEEE

NAZRIN (MoK)

HELMIE

my Love....

bILA TIME SEMUA PELAJAR BALIK KAMPUNG...

 bila akhir2 semester ni...hah...waktu paling aku x suka bila aku antara org last sekali balik...biasa la...beza skit...klau balik awal x sedih...tp bila balik last2 ni laa...sorg demi sorg mmbr blah...hari ni hari Jumaat...hari penghulu segala hari...kata org hari ni la antara hari yg paling berkat utk brdoa...so,aku doa la mmbr2 yg balik selamat perjalanan semua...hmm...mlm ni turn aku lak balik JohOr...xsabar lak...hahaha... dapat Raya Cina kat kampung...hehe nak cite ttg mmbr???uhhh...pnjang cito nyor...tp tok nak share,klau ada mmbr ke shbt ke,hidup lg seronok...beza la klau aku ni sorg yg pndia...dok kat bilik je sorg2...hahaha next month aku da sem 4...uh...sekejap je masa berlalu..

harap2 la aku still dok kat SIME DARBY g...sbb da bnyak kenagan kat sini...kenangan yg terindah sekali dalam hidup ketika kita muda remaja...
ni gambar sebelah kanan ni masa g KuAlA PeRls...g mnd kat mata air terjun...masa ni ramai lak...hari Crismass kot kitaorg g...so mmg penuh la tmpt mnd tu...kenangan yg paling best bila aku bawak moto azhari kachil...ngah sedap2 merempit,skru ekzos moto lak tanggal...so kena bawak slow la...bunyi jgn cakap la...mcm enjin bot da...hahaha
hmm...sampai sini je la...aku bkn nak ckp pape pon just nak ucak kpd semua mmbr 2 di UUM yg balik cuti semester 2012 ni...harap jaga diri elok2 la yer...insya-Allah kita jumpa g pd semester akan dtg...bye,bye....^^,

Friday, 7 October 2011

gosip sikit tentang kawan baik

aku mohmad ali abd rahman,berasal dari kota tinggi Johor.umurku 21 tahun pada tahun ni..study kat UUM sintok..amik kos BBA(hons)...aku periang,sempoi,agak x tawu malu..suka berkawan,gurau kasar,pantang sikit kalau dengar orang cakap belakang..dalam part ni aku nak cite tentang sahabat2 ku kat kampus..cerita sahabat aku yg petama ialah Syafiq Helmi bin Kamaruddin,bekas budak matrik Perlis..dia merupakan roomateku di kampus..steady jerk..seorg yg brtggungjawab,pnyabar dan yg paling pnting hobi dia  balik umah..minat ngan aktiviti merayap ke seluruh tempat yg menarik..sudah 3 semester dia jd roomateku..
  kawan aku ke-2 paling rapat ialah hanzalah arham...budak ni berasal dari kota tinggi gak..x berapa jauh la lokasi nyer..mmbr agak best bg aku..seorg yg pemalu ngan awek2 kat sekeliling kampus..da x single..dia punya awek pon kawan aku gak..namanya ramizah rosli...yg specialnye dia ni xkedekut ngan smua org..baik makanan,duit mahupun ilmu..rajin ajak aku study kat bilik dia..study dia mmg smart..dia kawan aku paling rapat sbb bila time balik kampung mmg sama2..satu bas..seorg yg brtanggungjawab,kretif,tapi agak sensitif..xyah cite panjang sgt la ttg dia..yg pnting dia mmg kuat bergurau..yg boringnya guraunya smua kasar..haha
   kawan aku yg ke-3 rapat ialah azhari kachil..budak ni berasal dari tangkak johor..seorg periang,romantik,agak brtanggungjawab n bla3..cte sikit ttg keistimewaannya ialah suka men silat ngan aku..brgaduh,sparing dlm bilik..tp xde la smpai patah riuk..dia mmg suka cite kat aku pasal skor A..hebat!!!
    kawan aku yg ke-4 ialah akhmal hafiz zulkipli..berasal dari ipoh,perak.budak ni merupakan antara budak termuda dlm kampus kat blok aku..seorg pndiam tp klau brbunyi,pergh rasa mcm nak pukul jerk..hehe dia gak seorg yg steady..bole wat gurau la..seorg yg pnyanyang,agak pnyabar n bla3..semester satu dua mmg ikut time g klas,semester 3 lak mmg lewat je bgun tok g klas..
  kawan aku yg seterusnya nazrin sarlan..panggilan Mok..agak steady,peramah ngan pompuan,paling style dari segi fesyen pakaian nyer..minat g bundle..suka bergurau...perkataan yg digemarinya ialah "tanya sama pokok"..sepecialnya dia ni,dia akan berjalan ala2 ketam apabila berdepan ngan wanita..hehe
   seterusnya nama kawan aku yg nak diceritakan ialah faroq johani..sempoi jerk..berasal dari kelantan,seorg yg pnyanyag,suka gelak,perokok,dan sbgainya..klau time roomate aku balik umah bilik dia la aku merempat..mana xnya..kat hostel ni keras sikit tmpatnya..hehe
   azim baser,berasal dari johor..sbelum ni aku knal dia kat plkn..seorg yg pndiam,pemalu n bla3..boring nye dia ni x bole wat bergurau..sbb nak kenal dia 100 % baru bole gurau..haha nak cite pasal gosip nnti la yerk..sbb ni part pngenalan jerk..hehe
 ada sambungan nya...akan diedit nanti..