Friday, 7 October 2011

gosip sikit tentang kawan baik

aku mohmad ali abd rahman,berasal dari kota tinggi Johor.umurku 21 tahun pada tahun ni..study kat UUM sintok..amik kos BBA(hons)...aku periang,sempoi,agak x tawu malu..suka berkawan,gurau kasar,pantang sikit kalau dengar orang cakap belakang..dalam part ni aku nak cite tentang sahabat2 ku kat kampus..cerita sahabat aku yg petama ialah Syafiq Helmi bin Kamaruddin,bekas budak matrik Perlis..dia merupakan roomateku di kampus..steady jerk..seorg yg brtggungjawab,pnyabar dan yg paling pnting hobi dia  balik umah..minat ngan aktiviti merayap ke seluruh tempat yg menarik..sudah 3 semester dia jd roomateku..
  kawan aku ke-2 paling rapat ialah hanzalah arham...budak ni berasal dari kota tinggi gak..x berapa jauh la lokasi nyer..mmbr agak best bg aku..seorg yg pemalu ngan awek2 kat sekeliling kampus..da x single..dia punya awek pon kawan aku gak..namanya ramizah rosli...yg specialnye dia ni xkedekut ngan smua org..baik makanan,duit mahupun ilmu..rajin ajak aku study kat bilik dia..study dia mmg smart..dia kawan aku paling rapat sbb bila time balik kampung mmg sama2..satu bas..seorg yg brtanggungjawab,kretif,tapi agak sensitif..xyah cite panjang sgt la ttg dia..yg pnting dia mmg kuat bergurau..yg boringnya guraunya smua kasar..haha
   kawan aku yg ke-3 rapat ialah azhari kachil..budak ni berasal dari tangkak johor..seorg periang,romantik,agak brtanggungjawab n bla3..cte sikit ttg keistimewaannya ialah suka men silat ngan aku..brgaduh,sparing dlm bilik..tp xde la smpai patah riuk..dia mmg suka cite kat aku pasal skor A..hebat!!!
    kawan aku yg ke-4 ialah akhmal hafiz zulkipli..berasal dari ipoh,perak.budak ni merupakan antara budak termuda dlm kampus kat blok aku..seorg pndiam tp klau brbunyi,pergh rasa mcm nak pukul jerk..hehe dia gak seorg yg steady..bole wat gurau la..seorg yg pnyanyang,agak pnyabar n bla3..semester satu dua mmg ikut time g klas,semester 3 lak mmg lewat je bgun tok g klas..
  kawan aku yg seterusnya nazrin sarlan..panggilan Mok..agak steady,peramah ngan pompuan,paling style dari segi fesyen pakaian nyer..minat g bundle..suka bergurau...perkataan yg digemarinya ialah "tanya sama pokok"..sepecialnya dia ni,dia akan berjalan ala2 ketam apabila berdepan ngan wanita..hehe
   seterusnya nama kawan aku yg nak diceritakan ialah faroq johani..sempoi jerk..berasal dari kelantan,seorg yg pnyanyag,suka gelak,perokok,dan sbgainya..klau time roomate aku balik umah bilik dia la aku merempat..mana xnya..kat hostel ni keras sikit tmpatnya..hehe
   azim baser,berasal dari johor..sbelum ni aku knal dia kat plkn..seorg yg pndiam,pemalu n bla3..boring nye dia ni x bole wat bergurau..sbb nak kenal dia 100 % baru bole gurau..haha nak cite pasal gosip nnti la yerk..sbb ni part pngenalan jerk..hehe
 ada sambungan nya...akan diedit nanti..

No comments:

Post a Comment